Bahan yang kena ADA:
Telur 7 biji
Susu pekat amik separuh
Sugar castard 3sudu
Gula 3 scoup untuk gula hangus
Air & wrapper nak kukus caramel
First, korang amik loyang bersihkan la. xkan la tu pun nak cite sini, keh3, tertaip excited siut. Amik gula bubuh dalam loyang sampai gaul cair. Jaga gula betul-betul, janganla hitam hangus pulak xjadi kang. Kejap je gaul dah cair letak terus kat loyang. Skill letak gula cair mesti ada kat korang punya. gelek-gelek kuali ngan loyang dah jadi sama rata tu setel la part gula.
Pastu amik bahan yang ini nak kena blend. macam 7biji telur, susu pekat letak la separuh, sugar castard bird 3 sudu, esen vanila letak sikit, campur air sikit aja. Pastu blend and letak la kat loyang yang dah kena gula cair tu. Amik la pengukus bubuh air awal-awal, pastu baru letak atas tu kukus pakai wrapper. Kukus la dalam 20 minit set pastu tutup. Lepas dah jadi bukak pengukus kuih caramel, sejukkang letak dalam peti sejuk, siap :)
Selamat makan !
pinjam pic caramel